Az elektromos kerékpárok vásárlásánál az egyik fő szempont az egy feltöltéssel megtehető távolság, amelyet azért nehéz meghatározni, mert több paraméter is befolyásolhatja. Ebben nyújt nekünk segítséget a Bosch új alkalmazása: a hatótáv szimulátor.


A megtehető távolság függhet a felhasználó súlyától, tehát minél nagyobb a kerékpáros súlya, úgy csökkenhet a megtehető táv is. Az egyenletes, sík felületen sokkal gördülékenyebben van lehetőségünk haladni, viszont ködös, esős időben óvatosabban haladunk, és szél erőssége is változó lehet. Ezek mind-mind olyan tényezők, amelyeket nem tudunk befolyásolni, de a hatótávunkon jelentősen módosíthatnak.



A szimulátort használva játszhatunk különböző felhasználási módokkal, így talán a választás is könnyebb lesz. A Bosch által létrehozott kalkulátor jól szemlélteti, hogy mennyire függ a hatótáv a már részben említett felhasználási körülményektől: beállított rásegítés (Eco/Tour/Sport/Turbo), domborzat (Terrain), kerékpár fajtája (Type of bicycle), bringás tömege (Riding weight), sebesség (Averige speed), talajminőség (Surface), gumik típusa illetve keménysége (Tire tread), szél (Wind conditions), pedálozás gyorsasága (Cadence),  motor (Drive) és az akku (Battery) típusa.  



 

Az alkalmazás kipróbálásához Kattints a linkre:


https://www.bosch-ebike.com/range-cockpit/?language=en&logo


 

Jó játékot!


Gyere el kiskőrösi üzletünkbe, ahol elektromos járműveinket:

  • megtekintheted
  • összeszerelve, üzembe helyezve kipróbálhatod
  • akár az általunk intézett, Cofidis Áruhitel igénybevételével, részletre is megvásárolhatod
  • a PEDELEC-2022 „Elektromos rásegítésű kerékpár (pedelec) vásárlásának támogatása” pályázattal is megvásárolhatod


ÉRTÉKESÍTÉS, MŰSZAKI INFORMÁCIÓK: +36-20/576-8826

ÁRUHITEL, PÁLYÁZATI ÜGYINTÉZÉS: +36-20/275-5338


https://www.z-oil.hu/
https://elektromosjarmukiskoros.hu/