Menü
Kosár

WD-40 MULTISPRAY 240ML

WD-40 MULTISPRAY 240ML
WD-40 MULTISPRAY 240ML
1 802 Ft
Nettó ár: 1 419 Ft
  • Készlet: Raktáron
  • Cikkszám: 100997
  • Tömeg: 0.196 kg

WD-40 MULTISPRAY

A WD40 egy multifunkciós nedvességkiszorító, korróziógátló, csavarlazító, tisztító, kenőanyag.

A WD40 ötféle problémát old meg egyszerre. Kenőhatása megszünteti a mozgó alkatrészek nyikorgását, minden apró résből kiszorítja a vizet, és elejét veszi a korróziónak. Elősegíti a beázott motorok beindítását, továbbá kilazítja a beragadt, berozsdásodott, megszorult alkatrészeket. Ezen túlmenően megtisztítja a felületeket a zsírtól, kátránytól, rozsdától és egyéb szennyeződésektől. E hatások összessége adja a WD40 közkedveltségét és sokoldalú használhatóságát. A háztartásokban egy flakon WD40-nel szinte minden otthoni problémánkat megoldhatjuk, más területeken pedig a most aktuális szezonvégi karbantartó munkákhoz használhatjuk eredményesen.

A jelenleg kialakult gazdasági helyzetben beszerzési áraink folyamatosan változnak. Amennyiben egy termék „nincs raktáron” jelzéssel kerül a webshopra, kérjük, érdeklődjenek a pontos árak felől elérhetőségeink bármelyikén.

A WD-40 egy kenőolaj és vízkiszorító spray védjegyezett neve, melyet az azonos nevű, San Diegó-i székhelyű WD-40 Co. gyárt.

1953-ban egy kis laborban a kaliforniai San Diegoban a Rocket Chemical Vállalat vegyészei, három fős csapatban hozzáláttak a rozsda-megelőző oldószerek és zsírtalanítók sorozatának létrehozásához, amelyeket a repülőgépiparban is használnak.

40 kísérletre volt szükségük ahhoz, hogy a vízkiszorító képletük működőképes legyen, de a 40. próbálkozásra végre sikerült. Megszületett a WD-40. A WD-40 jelentése vízkiszorítás, 40. képlet. Ez a név egyenesen abból a laboratóriumi könyvből származik, amelyet a terméket fejlesztő vegyész használt.

Az első vállalat, amely a WD-40-et kereskedelmi forgalomban használta, a Convair, amely egy repülőgép-ipari vállalkozó volt, és arra használta a WD-40-et, hogy megvédje az Atlas rakéta külső burkát a rozsdától és a korróziótól. Néhány évvel később a Rocket Chemical Company alapítója és elnöke, Norm Larsen kísérletezett azzal, hogy a WD-40-et aeroszolos dobozokba helyezzék, azzal érvelve, hogy a fogyasztók otthoni műhelyeikben és garázsaikban is találhatnak felhasználást a termékre.

 

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelmi tájékoztató