Menü
Kosár

Szolgáltatások

Kenéstechnikai tanácsadás

 

Kenőanyagok forgalmazását, jól képzett Területi képviselőink segítik, akik ingyenes kenéstechnikai szaktanácsadást nyújtanak, ill. készséggel segítenek egy adott gépparkhoz legjobban megfelelő kenőanyagok kiválasztásában. 

 

Értékesítőinken keresztül, beszállítóinkkal való több éves szoros együtt működésnek köszönhetően, minden igényt kielégítően vehetjük igénybe kenéstechnikai szakemberek segítségét: TotalEnergies, Elf, Mol, Eni, Mobil kenőanyagokkal kapcsolatban.

 

 

 

Veszélyes hulladék elszállítása

 

Cégünk fontosnak tartja környezetünk védelmét!

Így az általunk megbízott cégek közreműködésével, Partnereink igényeinek megfelelve, biztosítjuk az olajcsere során keletkezett veszélyes hulladékok (fáradt olaj, olajszűrő, olajos rongy) szakszerű elszállíttatását, ártalmatlanítását vagy hasznosítását. Amennyiben a szilárd hulladék (olajszűrő, olajos rongy) kilóban mért mennyisége nem haladja meg a fáradt olaj kilóban mért mennyiségének 20%-át, a keletkezett veszélyes hulladék elszállíttatását térítésmentesen biztosítjuk. Az ezen felüli szilárd hulladék szállítási és megsemmisítési költsége a mindenkor érvényes árszabás szerint történik.

 

Veszélyes hulladék elszállítását kérő adatlap ITT tölthető le.

 

 

Total Anac Indus

 

ANAC kenőanyag-diagnosztika


 Az ANAC (ANAlysis Compared rövidítése) a Total olajelemzési és diagnosztikai szolgáltatása. Az ANAC különböző folyadék-elemzési módszerekből áll, bármely közlekedési vagy ipari alkalmazáshoz használható.

 

Egy igazán korszerű diagnosztikai rendszer

Az ANAC két területen is kimagasló:

A legfejlettebb elemzési módszerek alkalmazása egy új, modern európai központban.

 

Egyedülálló adatbázis:

 Közlekedési: Az ANAC-szolgáltatás magában foglalja az adott munkagép- vagy járműpark minden gépészeti rendszerének (motor, hajtómű, hidraulika rendszer) átfogó diagnosztikáját, a kenőolajminták laboratóriumi vizsgálatának segítségével.
 Ipari: Az olaj analitikai vizsgálati eredménye lehetővé teszi a működés közbeni olajminőségek nyomon követését, továbbá információt nyújt a kenéssel ellátott mechanikai alkatrészekre hatást gyakorló kopásról.

 

Egy egyedülálló módszer, hogy vállalkozása még versenyképesebb legyen

 

Közlekedés: Az ANAC használata elsősorban a szállítójárműveknél, hajóknál, földmunka- és mezőgazdasági gépeknél ajánlott. Ipar: Gépjárműgyártás, repülőgépipar, vegyipar, cementipar, energiaipar, élelmiszer- és üdítőital-gyártás, fémmegmunkálás, papíripar, acélipar, textilipar, faipar. Több mint 45 év tapasztalat

A Total Csoport 3 vállalat tudását egyesítette: Total (TDL), Fina (FinaCheck) és Elf (Anac-Diagoparc-Lubiana). A motorok kopásával és a kenőanyagok/hűtőfolyadékok maradványaival kapcsolatos technikai tudás egy nagy adatbázisba került, amelyet az európai központi elemző laboratórium használ (Ertvelde, Belgium), valamint világszerte a hálózathoz tartozó ANAC laboratóriumok is.

Napjainkban az ANAC egy igazán fontos eszközzé vált az ügyfelek számára, amellyel jelentős összegeket takaríthatnak meg járműveik és berendezéseik üzemeltetése során. Köszönhetően az óriási mennyiségű információnak, amelyet az adatbázis tárol, az ANAC számos gyártó cég kutatási és fejlesztési osztályának lett a partnere.

Az ANAC számokban:

Több, mint 15000 ügyfél világszerte
 Több, mint 4 millió elemzett minta
 86 országban elérhető
 19 különböző nyelven elérhető elemzések

Laboratóriumok:
 
 Központi laboratórium Ertvelde-ben (Belgium)
 
 A központi adatbázishoz kapcsolódó laboratóriumok hálózata világszerte

Esettanulmányok bizonyítják a gazdasági előnyeit
 Számos tehergépjármű- és munkagépgyártó vállalat (HITACHI, Daimler, DAF, VOLVO, RENAULT TRUCKS, JCB, DEUTZ stb.) használja a meghosszabbított garancia idejű gépek felügyeletéhez és karbantartásához.

 

 

MOL LUB CHECK olaj-és gépdiagnosztika

 

Megbízhatóbb működés. Csökkentett kiadások.

A MOL LUB CHECK egy világszerte elismert diagnosztikai eljárás, amely az olajminták vizsgálatán alapuló gépállapot-figyelésre alapszik.

 

Az olajdiagnosztika alapját az képezi, hogy a gépekkel kölcsönhatásban lévő kenőanyagok magukon viselik a motorok, hajtóművek, hidraulikus rendszerek üzemszerű vagy rendellenes működésének nyomait is.

A MOL LUB CHECK segítségével tudomást szerezhetünk kezdődő meghibásodásokról, és megelőzhetjük a költségesen javítható, halmozódott károsodásokat. Költséghatékony, mivel az olajminták rendszeres vizsgálatának költségei általában lényegesen alacsonyabbak, mint az ilyen módon elkerült – nem egyszer súlyos – meghibásodásokat követő javítások költségei.

 

Használja ki a MOL LUB CHECK által nyújtott előnyöket:


 • már a korai szakaszban felismerhetőek a rejtett károsodási folyamatok
 • feltárja a sokszor más módon nem észlelhető, rejtett károsodási folyamatokat
 • csökkenthető vagy megszüntethető az állásidő
 • csökkenthetők a karbantartási költségek
 • tervezhetőbbé és pontosabbá válik a karbantartás
 • optimalizálható az olaj és hűtőfolyadék csereciklusa
 • nő a járművek és munkagépek megbízhatósága

A kenőanyag olyan információkat hordoz, amelyekből a gép üzemviteli jellemzőire és állapotára következtethetünk. A Wearcheck ma világszerte elterjedt kenőolaj-elemző eljárás, amely segítségével meghatározható az olaj elhasználtsága és a berendezés bármilyen természetű károsodása. A MOL LUB CHECK számos más meghibásodási forrást is - pl. porból, üzemanyagból vagy hűtőfolyadékból származó szennyeződést - jóval azelőtt felismer, hogy azok következményei jelentős üzemidő-kiesést okoznának.

Az időszakos laboratóriumi vizsgálatok és a különböző mérések biztosítják a kenőanyagok állapotának folyamatos ellenőrzését. Több belföldi akkreditált laboratóriummal szoros szakmai kapcsolatot ápolunk.

 

A MOL LUB CHECK vizsgálat három lépése


 • MINTAVÉTEL
 A mintavevő edénybe a felhasznált kenőanyag típusának megfelelő mennyiségű mintát kell venni.

• MINTAELEMZÉS
 A minta vizsgálatát a laboratóriumba való megérkezése napján elkezdik vizsgálni a ma elérhető legkorszerűbb berendezések segítségével. A Wearcheck Laboratórium felszerelését olyan eszközök alkotják, mint például az ICP Spektrométer, Titroprocesszor, CCD Fotométer, Houillon automata viszkoziméter, stb.

• EREDMÉNYEKMEGADÁSA
 A MOL LUB CHECK Laboratórium jegyzőkönyvét, amely egyaránt tartalmazza az elvégzett vizsgálatok eredményeinek összességét, valamint szakembereink értékelését (szakvéleményét) és útmutatásait 36 órán belül rendelkezésére bocsátjuk. Mivel a fémmegmunkálásban használt hűtő-kenő folyadékok szabványos vizsgálatai hosszabb időt vesznek igénybe, ezen termékeknél az elvégzett vizsgálatokról 5 munkanapon belül szolgáltatunk eredményt

 

Költségmegtakarítás


Világszerte elismerik, hogy a gépek meghibásodásából származó kiadásokhoz képest a Wearcheck költségei elhanyagolhatók. Ha a MOL LUB CHECK Laboratórium programja megnyerte az Ön tetszését, forduljon bizalommal Üzletkötőinkhez.

A Wearcheck Laboratórium a kenőanyagok és gépek állapotának, üzemi jellemzőinek meghatározását teszi lehetővé olajdiagnosztikai módszerekkel. A karbantartás kiegészítő eszközével a komoly javítások, munkaidő-veszteségek, illetve extra üzemeltetési költségek megelőzhetővé, elkerülhetővé válnak.

A kenőanyagok rendszeres vizsgálatával nyomon követhető az olaj elhasználtsága, a berendezések állapota.


 Kenőanyag szervizünk segítségével a gondozást igénylő kenőanyagok csereperiódusa lényegesen növelhető, a meghibásodásokból származó termeléskiesés költségei pedig elkerülhetők.

 

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelmi tájékoztató