BikeSafe Nonprofit Kft. adatai szerint Magyarországon több ezer kerékpárt lopnak el évente.


Nagy részük azonosítatlan így sosem kerül meg, vagy ha megkerül, nyilvántartás híján nem tudják ki a gazdája, így nincs kinek visszaadni őket. A Pedelec-2022 elektromobilitás program keretein belül kötelező a BikeSafe regisztráció, és annak fenntartása. Kevesen tudják, hogy hagyományos kerékpárok mellett elektromos kerékpárok is regisztrálhatók a rendszerbe.



 

A BikeSafe regisztrációs program 2014-ben került kifejlesztésre, figyelembe véve a Rendőrség igényeit, országos hozzáférést biztosít minden rendőri egység számára. A regisztráció során minden fontos adatot, fotót információt lehetőségünk van rögzíteni a kerékpárról. A személyes adatok, továbbá a vásárláshoz kapcsolódó dokumentumok rögzítése után a regisztráció alapján a kerékpárhoz fényképes törzskönyv kerül kiállításra, majd postázásra. A törzskönyvvel igazolhatjuk, hogy a kerékpár a mi tulajdonunkban van.

 

A rendszerben regisztrált kerékpár ellopása esetén lehetőség van lopott státuszra állítani a kerékpárt, adatai ekkor válnak nyilvánossá, így a körözés elrendelése sokkal szakszerűbb és pontosabb lehet, ha pedig a kerékpár megkerül a regisztrált adatok alapján könnyen azonosítható és visszaszolgáltatható tulajdonosának. Az adatbázist működtető alapítvány figyelemmel kíséri az internetes hirdető oldalakat is. Amennyiben olyan kerékpárt kínálnak eladásra, amely valószínűleg lopott, értesítik a rendőrséget.

 

A regisztráció nem jár le, nem évül el, bármikor módosítható, átruházható.

 

Egyszeri díj ellenében a BikeSafe regisztrációt üzletünkben segítünk létrehozni!



 

Gyere el kiskőrösi üzletünkbe, ahol elektromos járműveinket:

  • megtekintheted
  • összeszerelve, üzembe helyezve kipróbálhatod
  • akár az általunk intézett, Cofidis Áruhitel igénybevételével, részletre is megvásárolhatod
  • fizethetsz bankkártyával és van megoldásunk SZÉP kártya elfogadásra is

 

ÉRTÉKESÍTÉS, MŰSZAKI INFORMÁCIÓK: +36-20/576-8826

ÁRUHITEL, SZÉP KÁRTYA, PÁLYÁZATI ÜGYINTÉZÉS: +36-20/275-5338

 

https://www.z-oil.hu/
https://elektromosjarmukiskoros.hu/